Simba Experience - Afrikan matkat

Simba logo
Alk. 180€

Simba Scuba Experience - Sukellusmatka Kenia

Kenian häikäisevä anti ei rajoitu ainoastaan sen alueella oleviin luonnonpuistoihin, vaan Intian Valtameren syvistä kätköistä on löydettävistä väreiltään ja eläinmaailmaltaan luonnon näyttävämpiä rikkauksia. Tyyni turkoosi vesi ja lukuisat riutat ovat kotina monelle värikkäälle meren elävälle. Sukella elämykseen ja koe aivan uudenlainen safari, vedenalainen safari. Intian Valtameren lämpimässä syleilyssä näet laajan kirjon erilaisia eläimiä mm. murenan, barrakudan, perhoskalan, lehtikalan, kilpikonnan, papukaijakalan, kiilasäppikalan, etanoita, monia erilaisia äyriäisiä, mustekalan, meritursaan. Niitä ja monia muita on nähtävissä lähestulkoon joka sukelluksella eri vuodenaikoina, myös delfiinit ovat tuttu näky. Valashait ja ryhävalaat kulkevat ohi vuosittaisilla migraatiollaan, tarjoten ihmeellisen luonnon spektaakkelin!

Dania-hylky ja hait

Lähtö veneelle hotellista riippuen ennen kello seitsemää, varusteiden tarkistus ja vene lähtee kello yhdeksän.

1. sukellus, Dania-hylky-12-32m

Ensimmäinen sukelluksen kohteena on M.V. Danian hylky. Alus oli alun perin Norjassa rakennettu rahtialus, joka myöhemmin muunnettiin kuljettamaan karjaa. Alus upotettiin keinotekoisesti 2002 sukellus käyttöön. Laiva makaa hiekkapohjalla 32 metrissä (vuorovedestä riippuen). Laivan ylin osa on 12 metrissä. Matalimmat sukelluskelpoiset osat ovat komentosilta, runko ja massiivinen yläkansi, jotka ovat ideaaleja vähän kokemattomallekin sukeltajalle. Dania on hyvin asutettu ja toimii kotina monille eri kalalajeille esim. isoille meriahvenille, barrakudille ja murenoille .

2. sukellus, hait

Tässä fantastisessa sukelluskohteessa on paljon kilpikonnia, murenoita ja suurimman osan vuodesta on lähes varmaa nähdä 1-10 valkoevähaita, jotka partioivat pitkin harjannetta, joka tarjoaa heille oivallisen metsästys apajan tasaisten virtauksiensa vuoksi. Pohjan selkeiden olosuhteiden vuoksi tämäkin sukellus soveltuu vähän kokemattomallekin sukeltajalle.

Palaamme tukikohtaan yhden maissa päivällä ja menemme lounaalle kuuluisaan Tamarind-ravintolaan, jossa jokainen pääsee kutkuttelemaan makuhermojaan. Hotellista riippuen saavumme takaisin noin klo 17.

Hinta 180 € (autolla), 220 € (veneellä) ilman puistomaksua


Erikois-hylkysukellus

Päivä 2 sukellus, Waa-hylky Diani Beachillä Vuonna 1945 miinanraivaaja alus H.M.S. Hildasay pyydettiin avustamaan sisaralustaan. Tällä matkalla se tuhoutui. Osia laivasta huuhtoutui rantaan, josta ihmiset noukkivat ne rakennustarpeiksi, mutta brittiläinen miehistö saatiin pelastettua vailla mieshukkaa. Hylky makaa 17-24 metrin syvyydessä, olosuhteet luovat hyvät mahdollisuudet nähdä riuttahaita.

Nyuli-riutta ja Salainen kohde veneellä

Kokoonnumme Aqualandin tukikohdassa klo 7 ja tarkastamme varusteet. Matka Nyuli-riutalle kestää veneellä 45 min.

1. Sukellus, Nyuli-riutta 28-32m

Nyuli on syvä seinämä alkaen 28 metristä jatkuen 45 metriin, jossa kaksi virtausta kohtaavat, ja tuovat mukanaan runsain määrin eri eläväisiä. Tämä houkuttelee paikalle paljon riutta- ja avomeren kaloja. Kovista virtauksista johtuen pyrimme valitsemaan ajankohdan jolloin olosuhteet ovat rauhallisimmillaan. Tämä sukellus on kokeneemmille sukeltajille.

Laskeutuessamme alaspäin kohtaamme välskärikaloja, jotka väistyvät tieltämme avaten eteemme pienen laguunin satoine napsijakaloineen. Tämä on itse tapahtumien keskus, jättimeriahvenet luotsikala-armeijoineen järjestävät nähtävää koko rahan edestä. Sieltä löytyy myös ystävällinen mutta varovainen kyhmyhuulikala (n.2 m pitkä). Sukeltaessamme eteenpäin ohitamme parven trevallykaloja ja saavumme riutan reunalle, jonka takaa avautuu hiekkapohja ja salamyhkäiset riuttahait. Barrakudat saattelevat meidät takaisin pintaan, huomion säilyessä ympäristössä, koskaan ei tiedä mitä voi vielä nähdä.

2. Sukellus, Salainen kohde 12-26m

Tämä on 12 metrin syvyydessä oleva värikäs ja lajirikas pehmeän korallin merenalainen puisto, joka päätyy 25 metrin pudotukseen. Kauniiden merisienien, värikkäiden kukkamaisten korallien ja osterinkuorien lomassa lymyilevät loisteliaat lehtikalat, aavemaiset nauha-ankeriaat ja huomaamattomat skorpionikalat.

Sukeltaessamme syvemmälle, leikkisien lepakkokalojen saattelemana, vastaan tulevat kyhmyhuulikalat ja suistoturskat (voivat kasvaa 150 kiloiseksi), sekä helposti huomaamattomiksi jäävät lasikatkaravut.

Venematka Wasiinin saarelle, jossa syömme lounaan meren ääressä Charlie’s Clawn-ravintolassa. Iltapäivää vietämme altaalla rentoutuen tai käymme kävellen kalastajakylässä. Klo 16 palaamme takaisin tukikohtaan.

Hinta 210 € ilman puistomaksua

Kysy matkasta lisää allaolevasta osoiteesta:

[email protected] tai palautelaatikkomme kautta.

Kysy lisää - Scuba Experience