Simba Experience - Afrikan matkat

Simba logo
Alk. 2830€

Mount Kenya - Vaellus Afrikan luontoon

Keniavuoren valloitus reittinä: Sirimon-Naro Moru, Safariosuus ja rantaloma

Tämä reitti hyvin suosittu vaellusreitti niiden keskuudessa, jotka haluavat suorittaa vuoren valloituksensa kohtuu vauhdilla ja rennossa tunnelmassa. Reitti on hyväkulkuinen ja suunniteltu niin että nousu ja alastulo käy miellyttävällä tahdilla ja näin ollen vapauttaa vaeltajien huomion heidän ympärillä avautuvaan huikeaan maisemaan.

MATKAN KULKU

Päivä 1, Halsinki, Nairobi

Lähtö Helsingistä aamulennolla Amsterdamin kautta Keniaan. Majoittautuminen Sarova PanAfriciin

Päivä 2 - Sweet Waters

Aamupalan jälkeen lähtö kohti pohjoista. Lounaaksi Sweet watersin puistoon, majoittautuminen Serenan hotelliin. Iltapäivällä kiertoajelu puistossa, päivällinen. Illalla mahdollisuus yösafariin lisähintaan 90,-$

Päivä 3 - Mt. Kenya, Sirimon ja Old Moses

Aamupalan jälkeen pakkaamme auton ja lähdemme puiston läpi kohti Mt. Kenyaa. Tulemme Sirimonin portille (2600m), josta aloitamme vaelluksen. Reitti kulkee bamboo ja sademetsän läpi Old Moseksen leiriin (3300m), jossa vietämme ensimmäisen yön. Vaelluksen pituus on noin 9km ja kestää 3-4 tuntia. Leiristä näkyy Batian ja Nelionin huiput.

Päivä 4 - Nousua kohti huippua, Shipton

Kuljemme nummien halki häikäisevälle Liki ja Mackinderin laaksoihin, mistä aukeavat mahtavat maisemat Sendeo ja Terreri huipuille. Myöskin Nanyukin kaupunki on nähtävissä. Päivän matka on 13 km ja kestää 6-8 tuntia päättyen Shiptonin leiriin (4200m). Perillä on kaunis näkymä, Nelionin ja Baltian huippujen avautuessa eteemme. Ilallinen ja yö Shiptonissa, kylmä lounas nautitaan matkan varella.

Päivä 5 - Nousu Mackinders -leiriin

Siirrymme Mackindersin leiriin joka on 4 tunnin vaellus. Välipäivä tarjoaa mahdollisuuden totuttautua ohueen ilmanalaan ennen huipulle yrittämistä.

Päivä 6 - Auringon nousu poit Lenalla

Heräämme kolmelta yöllä, tankkaamme lämmintä juotavaa ja aloitamme viimeisen ponnistuksen kohti huippua point Lenanaa (4985m). Ajoitamme valloituksen niin että saamme seurata auringon nousua aitiopaikoilta. Ikuistettuamme tapahtuman, laskeudumme Mintos leiriin nauttimaan kunnon aamiaisen. Vähän matkan pasta voimme nähdä Gorgesin laakson, Hall Tarnsin ja Ellis järven. Pienen levon jälkeen jatkamme pitkin Gorges laaksoa, Michaelsonin järven ja Viviennen putouksien sivuutte. Näemme myös Giant Tablen ja Mugi kukkulat. Matkaa kertyy 18km majapaikkaamme Merun Mt.Kenya Bandoille (3080m).

Päivä 7 - Laskeutuminen, Samburu

Edessämme on enää valloituksen viimeinen osuus bambumetsän läpi, jossa meillä on mahdollisuus bongata erittäin harvinaisia Colobos apinoita, sekä muita metsäneläimiä. Vaelluksen kesto on 3-4 tuntia. Saavumme autoille ja matkustamme illaksi Samburuun jossa majoitumme Sopa-lodgelle

Päivä 8 - Safari Samburun kansallispuistossa

Aamulla kiertoajelu puistossa, lounas ja iltakiertoajelu, päivällinen

Päivä 9 - Nairobi, Mombasa

Aamupalan jälkeen lähdemme kohti Nairobia josta lento joko Mombasaan tai yölennolla kohti Suomea

Päivät 10-12 - lomailua Mombasassa

Mombasa

Päivä 13 - Mombasa

Mombasa iltapäivällä kuljetus lentokenttälle ja matka kohti kotia alkaa

Päivä 14 - Helsinki

Saavumme Suomeen

Hinta sisältää kuljetukset (oma auto, kuljettaja/opas). Safariosuus täysihoidolla (aamupala, lounas ja päivällinen), rantaosuus puolihoidolla (aamupala ja päivällinen) Hinta ei sisällä Nairobissa nautittavaa lounasta ennen Mombasaan lähtöä, juomia/juomarahoja eikä viisumia (50$ per henkilö).

Mikäli ryhmässä 8 henkeä mukana Suomenkielinen opas.

Hinta 2830 €, ilman rantaosuutta 2030 €

Hinnat eivät sisällä Suomi - Kenia - Suomi lentoja

Wikipedia

Mount Kenya on Kenian korkein vuori ja Afrikan toiseksi suurin vuori Kilimanjaron jälkeen. Vuoren korkeimmat huiput ovat Batian (5 199 m), Nelian (5 188 m) ja Lenana (4 985 m).

Mount Kenya on sammunut tulivuori. Viimeksi se on purkautunut 2,6–3,1 miljoonaa vuotta sitten. Vuoren rinteellä on monta biomia: Alemmat kerrokset ovat kuivaa metsää, joka vaihtuu katajien ja podokarpuspuiden vuoristometsäksi noin 2 000 metrin korkeudessa. 2 500 metrissä on bambuvyöhyke, joka vaihtuu vielä pieniä puita kasvavaksi ylämetsäksi, jossa kasvaa sammalia ja naavoja. Seitsemän huipun välistä löytyy 12 pientä jäätikköä.

Vuorta ympäröivä alue on luonnonsuojelualuetta Mount Kenyan kansallispuisto.

Kikujut uskovat, että heidän jumalansa Ngai asuu vuorella.

Ensimmäisenä eurooppalaisena Mount Kenyan lienee nähnyt lähetyssaarnaaja Johann Ludwig Krapf vuonna 1849. Tiettävästi ensimmäisenä vuorelle ovat nousseet Halford John Mackinder, C. Ollier ja J. Brocherel 13. syyskuuta 1899.

(Lähde: Wikipedia 24.03.2011)

Kysy matkasta lisää allaolevasta osoiteesta:

[email protected] tai palautelaatikkomme kautta.

Kysy lisää - Mt. Kenya